Spara energi i samarbete med Otovo solceller

Dags för solceller?

Mina tips kring solceller 

Till vissa av mina kunder rekommenderar jag solceller. Ofta är det då kunder som redan har gjort vissa energieffektiviseringar i sitt hus och att solceller då blir ett naturligt nästa steg. Min approach brukar vara att först dra ner på energiförbrukningen i villan, och att sedan lägga till solceller för att då enklare kunna täcka mer av sitt behov med solcellerna och att även kunna sälja mer av elen som då kommer som ett tillgodo inför höstens och vinterns elräkningar. En sak att tänka på är att man helst inte vill montera solceller på ett tak som snart kommer behöva renoveras, eftersom man då måste montera ner solcellerna igen under takrenoveringen. Därför är det en bra tumregel att först renovera sitt tak, sedan sätta solceller. 

Det är också viktigt att välja rätt solcellsleverantör. När intresset för solceller har ökat lavinartat de senaste åren har många solcellsföretag tillkommit, men det är stor skillnad på hur de arbetar och vilken kvalitét de levererar. Jag samarbetar därför med Otovo gällande solceller, de är ett rikstäckande företag som lämnar de mest omfattande garantierna i branschen. För att titta på hur solceller skulle kunna fungera på ditt hus, fyll i din adress nedan;


Skulle det vara så att du vet med dig att ni inte har möjlighet att sätta solceller just nu, t ex på grund av kommande takrenovering, då kan jag göra en energiutredning för att undersöka vad ni kan göra för besparingsåtgärder redan idag, som sedan kan spara in pengar fram till att ni har möjlighet för takrenovering och solceller. Tryck på begär offertknappen för mer information.

Energiutredning villa Eksjö Nässjö Vetlanda Tranås